Altes Schloss

altes schloss stuttgart

A Schlossplatz egyik oldalát a hatalmas Altes Schloss vagy Régi kastély veszi körül. A 10. századi eredetének nyoma sincs; a jelenlegi épületet a gyönyörű, több árkádos udvarral körülvett, több árkádos udvarral 1553-78 között építették. Az impozáns épület ma a Württembergi Landesmuseumnak ad otthont, amely lenyűgöző középkori művészeti gyűjteményeket, hangszereket, órákat és órákat, valamint a pompás württembergi királyi koronát és a koronaékszereket őrzi.

Különösen érdekesek a régészeti gyűjtemények, amelyek ritka leletekkel a sváb hegyek barlangjainak őskori lakóit követik nyomon, köztük a világ legrégebbi emberi műalkotásait. A későbbi kelta, római és középkori darabok között fegyverek és ékszerek gazdag sírleletei találhatók.

A modern üveggyűjtemény Európa legjobbjai közé tartozik, a kiváló viselet- és textilgyűjtemény pedig a 18. századi európai díszítőszövetekre és a szecessziós időszak textiljeire összpontosít. A déli szárnyban található a 16. századi palotatemplom, híres egykori lakosok és királyi családok sírjaival.

Schillerplatz 6, Stuttgart