Schweinemuseum

Schweinemuseum Stuttgart

Minden bizonnyal az egyik legszokatlanabb dolog, amit Stuttgartban – vagy bármelyik német városban – megtehetünk, az a Disznómúzeum meglátogatása. Ha van olyan művészeti ág, amely disznót ábrázol, akkor azt itt megtalálod, a finoman megmunkált szobroktól és a mesteri pásztorfestményektől kezdve a porcelán csecsebecséken át a tüll tütübe öltözött rózsaszín papírmasé disznóhercegnőig.

A világ minden tájáról származó több mint 50 000 disznó kreatívan és humorosan van kiállítva, 29 tematikus termet megtöltve. Egy egész szobát a malacperselyeknek, egy másikat a plüssállatoknak, egy padlásszerű helyiséget pedig a nagyobb villaművészeti daraboknak szenteltek. Az angol és német nyelvű feliratokkal ellátott kiállítások a sertéstörténettől a tudományon át a mitológiáig mindent feltárnak.

A Guinness Rekordok Könyve a „világ legnagyobb sertésmúzeuma” címmel vette fel, és miután megnézte, nem fog kételkedni ebben. A múzeum egy kicsit kívül esik a központon, de könnyen megközelíthető az U-9-es villamossal vagy az 56-os busszal.

Cím: A múzeum a következő címen érhető el: Schlachthofstraße 2, Stuttgart