Tübingen

Tübingen látnivalók

Tübingen egy idilli egyetemi város a Neckar partján, óvárosa az egyik legszebb Németországban. Fő látnivalója a Piactér és a Városháza. A Szent György kollégiumi templom tornyából pazar kilátás nyílik a városra. Érdemes felkeresni a Hohentübingen kastélyt egyrészt az épület, másrészt a Jégkorszaki Művészet kiállítása miatt. A Pitsop Múzeumban régi versenyautókat, robogókat és számtalan régi játékot lehet felfedezni.

Tübingen hét legjobb látnivalója

Tübingen Németország egyik legfiatalabb városa, jeles eseménye a telente rendezett Nemzetközi Csokoládé Fesztivál a ChocolArt, és a Tübingeni Karácsonyi vásár.

Tübingen

Tübingeni Piactér

Tübingen óvárosának központjában található a Marktplatz, amelyet 2018-ban az egyik legszebb német piactérnek választottak meg. Itt található „Tübingen szalonjaként” nevezett városháza, amely Baden-Württembergben az egyik legszebb ilyen jellegű épület. Az eredeti csillagászati órája ma a városi múzeumban található. 1617-ből származik a reneszánsz szökőkút a Neptunusz szoborral, a tér kedvelt nyári találkozóhelye a fiataloknak.

Marktplatz Tübingen

Szent György kollégiumi templom

A Neckar parthoz közel az óváros kicsi és keskeny házai között magasodik a késő gótikus templom, 1470-1493 között épült. A kórusában található a württembergi hercegek, és családjának sírjai. Az 56 m magas tornyából az óvárosra nyílik kilátás.

Tübingen szent györgy templom

Hohentübingen kastély

A kerek tornyú hatalmas kastélyt 1078-ban említik először, a főkapu diadalíve művészettörténeti értékű. Mint hercegi rezidencia a 16. században veszítette el a jelentőségét. Ma a Tübingeni Egyetemnek és a MUT Ősi Kultúrák Múzeumának ad otthont. Fő látnivalója a Világörökség részét képező Jégkorszaki Művészet kiállítása, a Sváb Jurában talált jégkorszaki barlangokból származó eredeti tárgyak tekinthetők meg.

Schloss Hohentübingen

Hölderlin-torony

A Hölderlin-torony egy idilli hely a Neckar partján, ahol az első emeli toronyteremben az egyik legnagyobb német költő is lakott. A torony a városi erődítmények része volt, és a 18. században épült. A Neckar-hídtól a toronyig vezető út a belső és külső városfalak között, a szűk Zwingelen keresztül vezet.

Tübingen Hölderlinturm Museum

Fapiac

A Marktplatz kistestvére a Holzmarkt, a Szent György kollégiumi templom mellett található. Régebben kikötői piacként is működött, és a 20. századig fával is itt kereskedtek. A közepén a György-kút található a kollégium patrónusának szobrával.

Tübingen Holzmarkt

Bebenhausen kolostor és kastély

A középkori kolostoregyüttes (Kloster Bebenhausen) a Schönbuch Természetvédelmi Parkban, egy békés völgyben található. Az egyik legjobb állapotban megmaradt ciszterci apátság Dél-Németországban. A kolostort 1640-es években oszlatták fel, ma vezetett túrák keretében lehet a szerzetesek életét megismerni. Az idilli környezete vonzotta a württembergi királyokat is, ezért egy részét vadászkastéllyá alakíttatták át a 19. században.

Kloster Bebenhausen Tübingen

Pitsop Múzeum

A Museum Boxenstop egy szórakoztató időutazás az egész család számára. Az 1200 m2-es kiállítótérben például egy 1962-ben készült Volvo PV 544 látható – ez volt az első darab -, és régi versenymotorok, robogók, sportautók és biciklik csodálhatók meg. Ezenkívül rengeteg féle játék, vonatmodell, babák, hajók, stb. látható. A játékmúzeum a Brunnerstrasse 18. szám alatt található.

tübingen Pitsop Múzeum

Tübingen utazás

Tübingen szállás

Fotók forrása: tourism-bw.com, Pixabay, Wikipedia, tuebingen-info.de

További utazási tippek és nyaralási ajánlatok
Ayia Napa szállás
Amalfi
Paphos