Porsche Múzeum

Stuttgart Porsche Múzeum

A Porsche Múzeum egy látványos autómúzeum, modern és lendületes módon mutatja be a világhírű márka történetét, és lenyűgöző varázsát. A 2009-ben megnyílt múzeumban mintegy 95 autó szemlélteti a sportautó-gyártó történetét, az ikonikus sportautók történetét időrendi sorrendben. A múzeum tömegközlekedéssel és személyautóval is könnyen megközelíthető.

Porsche Múzeum látnivalói

A Porsche Múzeum évente közel egymillióan látogatják, az épülete már kívülről is lenyűgöző. A látogatók a modern épületben egy lenyűgöző mozgólépcsőn jutnak fel a Porsche Platzra, ahol egy nagy meglepetés látható: A gyár története az elektromos energiával indult, mivel az első Ferdinand Porsche által tervezett modell elektromos autó volt, majd ezután tervezte meg a világ első hibrid autóját is.

A Porsche Kiállítás koncepciója

A koncepció egyrészt kronológiai túra a Porsche történetéről, hiszen ha a látogatók letekintenek, akkor a legrégebbi és a legújabb modellek tárulnak a szemük elé. A kiállítótermekben fekete-fehér kombináció dominál látványos építészetbe ágyazva. Míg a fekete fal a prototípusok, koncepcióautók és a sorozatgyártású autók terméktörténetén vezet végig, az elválasztó fehér területek a témák mögött meghúzódó ötleteket mutatják be. A terem közepén sorakozó versenyautók pedig azt sugallják, hogy szinte bármelyik pillanatban startra készek.

Ikonikus modellek

Bár a márka 1948-ban született, a cég története jóval korábbról indul – a nemzeti szocializmus és a 2. világháború időszakában történt a tankfejlesztés. Az interaktív kiállítás keretében megtekinthető a gmündi gyártóüzem, és virtuálisan egy saját Porsche 356-ot is legyárthatnak.

A kiállítás sportautók történetét időrendi sorrendben ábrázolja. A világhírű ikonok a Porsche 365 ”No. 1” Roadster, a Porsche 911 különböző generációk modelljei, a Porsche 550 és a Porsche 917 versenyautó, és a következő évtizedek ikonjai a Porsche Carrera GT, Porsche 918 Spyder, és a Porsche 919 Hybrid követik.

Porsche Múzeum Bolt

A boltban sokféle érdekes tárgy vásárolható a cég történetéből, apró ajándékok – modellautók különleges kiadásai, sapkák, pólók, bögrék, stb.-, és gyűjtői tárgyak egyaránt.

Stuttgart Porsche Múzeum

Új és különleges kiállítások 2022-ben

50 éves 911 Carrera RS 2.7         

A Porsche Múzeum kiállítása folyamatosan frissül, és egyre inkább interaktívvá válik. 2022-ben a múzeum egy különleges kiállítást rendez az 50 éves 911 Carrera RS 2.7 tiszteletére, amely Németország leggyorsabb sportautója, és nemcsak, mint sportkocsiként volt alkalmas, hanem napi vezetésre is.

Porsche Design arany jubileum

A Porsche különleges kiállítása a márka fennállásának 50. évfordulójának tiszteletére a látogatóknak bemutatja azokat a tényezőket, ami a termékekben a legkülönlegesebb és legérdekesebb, hogyan vált a Porsche Design 50 év alatt azzá, amit ma jelent. A Porsche Design, amely egy nemzetközileg is elismert életmód márka volt, 1972-ben alapították, a funkcionális és esztétikai élményt nyújtó tartós termékeiről volt ismert. Látható a Chonograph 1, amely az óragyártás művészetében volt mérföldkő és egyben a Porsche Design kezdetét jelképezi. A jubileumi kiállításon 750 autóból álló korlátozott sorozat látható – 904 Carrera GTS, 911 (993)Speedster, a 911 S 2,4 Targa, valamint az új Porsche 911 Edition 50Y Porsche Design.

2021 két különleges kiállításról volt nevezetes: az egyik a Porsche 50 éves fejlesztése Weissach Fejlesztési Központban, a másik pedig a különleges Boxster 25. évfordulója, amely a mai napig a cég legnagyobb sikertörtének számít. A kiállítás nem csak a sportautók szülőhelyébe Weissach-ba nyújt betekintést, hanem az 50 éves folyamatos kutatás-fejlesztésbe. A Weissach Fejlesztési Központ az innováció és a csúcstechnológia jelképe.

Nyitvatartás

A Porsche Múzeum hétfő kivételével 09:00-18:00 között tart nyitva.

A bolt 10:00-18:00 között tart nyitva.

Megközelítése

Személyautóval: A81-es autópálya Stuttgart-Zuffenhausen kijáratnál kell letérni.

Vonattal: Az S-bahn megálló S6/S60 vonalon Weil der Stadt /Böblingen irányába kell utazni.

Fotók: porsche.com

Utazási ötletek Németországban
München látnivalók

További utazási tippek

Bologna útikalauz
Sevilla útikalauz
Marseille útikalauz
Maribor látnivalók

Népszerű látnivalók
Burj Khalifa