Fernsehturm Stuttgart

fernsehturm stuttgart

A világ első tévétornya elég érdekes lenne, de a 217 méter magas stuttgarti Fernsehturm további érdekessége, hogy kilátóterasz és étterem is tartozik hozzá, ahonnan a városon és a Neckar-völgyön át a sváb vidékre, egészen a Fekete-erdőig és az Odenwaldig terjedő panoráma nyílik.

A torony 1956-ban nyitotta meg kapuit, és hamarosan olyan hasonló építmények prototípusává vált, mint Johannesburg és a kínai Wuhan. Fritz Leonhardt stuttgarti mérnök javasolta az innovatív betonszerkezetet, azzal a javaslattal, hogy az adótorony mellett turisztikai látványosság is lehet, és hamarosan a város egyik leglátogatottabb helyévé vált. Ide az U-7, U-8 vagy U-15 metróvonalon vagy a 70-es busszal a Ruhbank megállóig juthatsz el.

A város szélén található másik érdekes turisztikai látványosság, ahonnan messzire nyílik a kilátás, a Birkenkopf, egy 511 méter magas hegy, amelyet a II. világháború után építettek, teljes egészében az elpusztult épületek romjaiból. Bármilyen figyelemre méltó is a kilátás, elgondolkodtató élmény tudni, hogy egy háborúban elpusztult város romjain állunk, miközben lenézünk a hamvaiból felemelkedett új városra.

Címe: Jahnstraße 120, Stuttgart