Baden-Baden

baden-baden látnivalók

Baden-Baden egy elegáns fürdő és kaszinóváros, a legkozmopolitább kisvárosként emlegetik. Modern gyógyfürdője a Caracalla Spa, a történelmi Friedrishbad pedig kora legmodernebb fürdője volt. A Fabergé Múzeumban a híres Fabergé tojások és ékszerek láthatóak. A díjnyertes Frieder Burda Design Múzeumban ismert klasszikus modernistafestők remekei, valamint nyolc Picasso alkotás látható. Kaszinóját a világhírű Marlene Dietrich a világ legszebb kaszinójának nevezte.

Baden-Baden legjobb látnivalói

Baden-Baden impozáns környezetben a Fekete-erdő lábánál fekszik, mediterrán éghajlata és exkluzív életmódja a világ minden részéről vonzza a látogatókat. Méretéhez képest a művészet és a kultúra fellegvára. Nevezetes események az évente rendezett karácsonyi vásár, a nemzetközi lóversenyek, valamint a kutageni nemzetközi veteránautó-fesztivál.

baden-baden látnivalói

Baden-Baden óvárosa

A történelmi óváros az Altstadt kőhajításnyira fekszik a fürdőnegyed és a sétálóövezet mellett, az évszázados szűk, macskaköves utcákban jól karbantartott színes homlokzatú házak sorakoznak. Fő látnivalói a Piactéren (Marktplatz) találhatók, például a Városháza, amely az egykori a jezsuita rend történelmi épületegyüttesének része. A kollégiumi Szent Péter és Pál templom, amely nevezetes az 1460-as évekből származó gótikus feszületéről. Vagy a toszkán stílusú Régi Gőzfürdő épülete (1846), amelyet a termálforrás fölé építettek. Az óváros üzletei minőségi és egyedi portékákat kínálnak, így kihagyhatatlan program azoknak, akik kedvelik az egyedi és nem mindennapos dolgokat. Kreatív ékszertervezők kisműhelyei, és exkluzív használtcikk üzletei, valamint bormanufaktúrái mind kivételes minőséget kínálnak.

baden baden marktplatz

Trinkhalle – Szivattyúház

A Trinkhalle a város egyik szemet gyönyörködtető épülete. A Kurhaus mellett található hatalmas épület 90 m hosszú nyitott sétánnyal rendelkezik, amely mentén 14 falfestmény csodálható meg. A Trinkhalle a 19. században igen divatos ivókultúra miatt épült meg. Bár napjainkban is csobog benn a termálforrás, de ez csak szimbolikus jellegű, mivel már nem elfogadott a termálforrás ivóvízkénti fogyasztása. A Trinkhalle a Kaiserallee 3. szám alatt található.

Neues Schloss

A piactértől egészen az Új Palotáig terjedő teraszos kertek neve Florentinberg, ahol először termesztettek firenzei szőlőt még a 17. században. Az Új Palota (Neues Schloss) egy műemlék komplexum, magasan az óváros felett a Florentinbergen húzódik. Egykor Baden őrgrófjainak rezidenciájaként működött. Sajnos nem látogatható sem a kastély, sem a parkja – mivel még a kétezres évek elején luxushotellé alakítás céljából egy kuvaiti üzletember megvásárolta, de a projekt azóta sem valósult meg –. Viszont a kastélyon kívül lévő teraszt érdemes felkeresni a Baden-Badenre nyíló panoráma miatt

baden baden Neues Schloss

Frieder Burda Design Múzeum

A múzeum a Lichtentaler Allee szívében található, ahol gyönyörű kertek és parkok találhatók. Az épület átlátszó szerkezetű, rengeteg üvegből áll, és a kiváló tervezésért és megvalósításért elnyerte a New York Chapter Award díjat. A múzeum repertoárja gazdag, ismert klasszikus modernista festők remekei, és az alapító magángyűjteményének darabjai láthatók, amelyek középpontjában a klasszikus modernizmus áll. Több mint ezer szobor, festmény látható, például nyolc Picasso alkotás is megtekinthető. A múzeumot egy üveghíd köti össze a Statliche Kunsthalle épületével, amely kortárs művészetek otthona az avantgárdtól napjainkig.

Frieder Burda Design muzeum Baden Baden

Baden-Baden Színház

A színház épülete (1859-1962) Baden-Baden egyik ékköve. Németország egyik legszebb színházépülete, amely kívülről a Belle Epoch külsejével a neves párizsi Operaházhoz hasonlít.

Fabergé Múzeum

A múzeum Carl Fabergé munkáit mutatja be, akinek világhírűek a Fabergé tojásai, egyben az első és egyetlen hasonló jellegű múzeum a világon. Fabergé a cári család részére készült munkái alapján és a különleges zománcozási technikája alapján lett híres. A kollekció (700 db) bemutatja a cári család híres tojásait, és az első világháború idejéből használati tárgyakat és ékszereket.

baden-baden fabergé múzeum

Kaszinó

A világhírű kaszinó korábban a Konservationhaus nevet viselte, és amelyet Marlene Dietrich a világ legszebb kaszinójának titulált.

Baden-Baden gyógyfürdői

A termálvizet gyakran emlegetik Baden-Baden folyékony aranyaként. Baden-Baden 12 gyógyforrásának gyógyító hatását még a rómaiak fedezték fel több mint kétezer évvel ezelőtt, és ők építették meg az első gyógyfürdőket. Az óvárosban található történelmi fürdőnegyed az egyik legismertebb látnivaló. A modern Caracalla Spa gyógyfürdő több mint négyezer m2-es területen fekszik Baden-Baden szívében.

A történelmi gyógyfürdő a Friedrishbad (1887) ötvözi a római fürdőhagyományokat az ír fürdőhagyományokkal. Már megnyitásakor Európa legmodernebb fürdőháza volt. Az épületet kézzel festett majolika csempék díszítik, pompás kupolacsarnokkal rendelkezik. A gyógyfürdő a Römerplatz 1. szám alatt található.

baden-baden Caracalla Spa

Baden-Baden a művészet és kultúra városa

Itt található az ország legnagyobb opera és koncertterme, a Festspielhaus, amely nevezetes a különleges akusztikájáról, és az éves szinten rendezett fesztiváljairól, eseményeiről.

Baden-Baden utazás

Baden-Baden szállás