Stuttgart karácsonyi vásár

Stuttgart karácsonyi vásár

Németország híres karácsonyi vásárairól, és az egyik legnagyobb és legjobb Stuttgartban van, ahol több mint 280 árus állított fel rusztikus faházakban, amelyek a Marktplatzot és a Schillerplatzot töltik meg, és a közöttük lévő utcákat és tereket szegélyezik. Minden egyes faházat örökzöld ágakkal és csillogó fényekkel díszítettek fel, tetejüket pedig díszes ünnepi jelenetekkel és motívumokkal díszítették – a legjobbnak járó díjért élénk verseny folyik.

Az árusok gyönyörű kézzel készített ajándékok elképesztő választékát kínálják – fából készült játékokat, kerámiákat, bonyolult kerámiaházakat, hímzéseket, bábokat, kötött kesztyűket és zoknikat, nemezelt sapkákat és mindenféle ünnepi dekorációt. Mindenütt ételek: sistergő kolbászok, fűszeres sütemények, marcipán, csokoládé és sült gesztenye.

A Schlossplatz egy egész oldalát a gyerekeknek szentelték, körhintával és óriáskerékkel, amelynek járgányai olyanok, mint a hatalmas karácsonyfagömbök. A gyerekek miniatűr vonaton utazhatnak egy babavároson keresztül, korcsolyázhatnak, vagy a csak gyerekeknek fenntartott standoknál saját karácsonyi ajándékokat és süteményeket készíthetnek. Úgy tűnik, folyamatosan különleges események zajlanak – egy színes jelmezes zenekar vonul fel, és a régi kastély udvarán kóruskoncertre csendül fel a hangverseny. A piac november végén nyitja meg kapuit, és december 23-ig tart.