Heidelbergi várkastély

Heidelbergi várkastély

A Heidelbergi Vár (Heidelberger Schloss) a Heidelberg városának fölé magasodó hatalmas középkori várkastély. Ez a lenyűgöző építmény a Neckar folyó partján fekszik, és egyike a legjelentősebb turisztikai látnivalóknak Heidelbergben.

A Heidelbergi Vár egyedülálló történelmi jelentőségű, és számos változáson ment keresztül a középkortól napjainkig. A vár a 13. században kezdte meg építését, és később az 1500-as években és 1600-as években a reneszánsz és a barokk stílusban átépítették. Az épület a 17. században részben elpusztult, amikor a villámcsapás tüzet okozott a puskaporraktárban.

Heidelbergi kastély

A Heidelbergi Várban sok érdekesség található, például a Várterasz, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a városra és a Neckar folyóra, valamint a Vörös Vártorony (Rote Turm) és a Várkút (Schlossbrunnen). A várban található a híres Háromszintes Üvegház (Schlossgarten), amely a reneszánsz kertek stílusát idézi meg.

Az épület magában foglalja a Heidelberger Vár Múzeumot (Heidelberger Schlossmuseum), amely gazdag gyűjteménnyel rendelkezik a vár történelméről és a reneszánsz és barokk időszakokból származó művészeti alkotásokkal. A látogatók a múzeumban megtekinthetik a várkastély történetét, valamint a korabeli életet és kultúrát bemutató kiállításokat.

Heidelbergi vár

A Heidelbergi Várhoz vezető Várfelvonó (Bergbahn) nevű kábelvasút is működik, amely könnyű hozzáférést biztosít a várhoz, különösen azoknak, akik a városból felmásznának.

Látogatás előtt mindig érdemes ellenőrizni a hivatalos weboldalt az aktuális nyitvatartási idők, belépési díjak és esetleges vezetett túrák tekintetében, mivel az információk változhatnak.