Bretten

Bretten

Bretten egy történelmi múltú kisváros a Kraichgau régió dombvidékén. Az óváros jelentős látnivalója a színes spalettával ellátott favázas házai. Neves eseménye az éves középkori mulatság a Péter és Pál fesztivál, amelyet június végén, július elején rendeznek meg. Egy állatkerttel is rendelkezik, ahol több ezer bonsai is látható.

Bretten legjobb látnivalók és programok

Bretten Altstadt

Bretten a Kraichgau régió dombvidékén található, az óvárosában szűk sikátorok, macskaköves utcácskák találhatók. Legszebb látnivalója a Marktplatzon sorakozó színes spalettájú festett favázas házai. A főtéren hetente kétszer – egyik szombaton – nyüzsgő piac is működik, ahol helyi portékákat lehet vásárolni. A történelmi környezetben bájos kávéházak, és éttermek találhatók.

Bretten

Péter és Pál fesztivál

A város jelentős eseménye az éves Péter és Pál fesztivál, amely része Németország szellemi kulturális örökségének. A középkori látványosságot az 1504-es ostrom, és a sváboktól történő elszakadás emlékére rendezik meg. Ilyenkor a hagyomány szerint az óváros négy napig egy középkori katonai táborra hasonlít, telis tele van jelmezes lelkészekkel és katonákkal.

Bretten Tiergarten

A családosok számára jó program a Bretteni Állatkert, amely a Salzhofen 9. szám alatt található. Míg a gyerkőcöket lefoglalják a különféle állatok, addig a szülők a több ezer kiállított bonsaiban gyönyörködhetnek.

Melachontas Múzeum és Kutatóhely

A Melanchtonhaus Bretten a Marktplatz egyik legszebb épülete. Bretten ismertségét a város szülöttének Philipp Melachontasnak köszönheti, aki a reformáció (Luthernél messze csendesebb) alakja volt, akinek kiemelkedő jelentősége volt a Biblia fordításában.