VfB Stuttgart

VfB Stuttgart

VfB Stuttgart egy német sportklub, székhelye Stuttgartban található. A klub labdarúgócsapata jelenleg Németország első osztályában, a Bundesligában szerepel. A VfB Stuttgart Németország egyik legsikeresebb klubja. A klub ötször nyerte meg a nemzeti bajnokságot, legutóbb 2006-07-ben, háromszor a DFB-Pokált és rekordot jelentő háromszor az UEFA Intertotó Kupát.

A labdarúgócsapat hazai mérkőzéseit a Mercedes-Benz Arénában játssza, a Neckarparkban, amely a Cannstatter Wasen közelében található, ahol a város őszi sörfesztiválja zajlik. A VfB Stuttgart II második csapata jelenleg a Regionalliga Südwestben játszik, amely a második legmagasabb, tartalékcsapat számára engedélyezett osztály. A klub utánpótláscsapatai rekordot jelentő tízszer nyerték meg az U19-es országos bajnokságot és hatszor a Bundesliga U17-es bajnokságot.

A több mint 72 000 tagot számláló, tagsági alapon működő VfB Baden-Württemberg legnagyobb sportklubja, Németországban pedig a nyolcadik legnagyobb futballklub. Vannak ökölvívó-, jégkorong-, atlétikai, asztalitenisz- és labdarúgó-szakosztályai, amelyek kizárólag amatőr szinten versenyeznek. A klubnak van egy társadalmi szakosztálya is, a VfB-Garde.

Német bajnokság tabella: FociTipp.net