Mbappe, Messi és Lewandowski: a futballtörténelem fő szabadügynökei

Gianluigi Donnarumma

A szabad ügynökök gyakran az átigazolási időszak sztárjai. Átigazolási díj nélkül költöznek klubról klubra, megváltoztatva a csapatok történetét. Mbappe, Messi és Lewandowski csak néhány.

Kapus: Gianluigi Donnarumma (PSG)

A milánói szurkolók „Dollarummának” adták, azt gondolva, hogy eladta a párizsi sejkeknek. Ha Donnarumma transzferpénzt hozott volna a Milanba, a szurkolók másként bántak volna vele. De Mino Raiola ügynök tudta, hogyan kell kicsikarni a maximális jutalékot. Donnarumma a világ egyik legjobb kapusa, de hírneve elriasztja az óriásokat. Kérdés, lesz-e bátorsága elhagyni az mostbet hungary is érdeklő francia bajnokságot.

Védők: Cafu, Rudiger, Silva és Grimaldo

Marcus Cafu (Milánó)

Cafu Milánóba költözött sok év után a Romában. Kora ellenére megnyerte az olasz bajnokságot és a Bajnokok Ligáját a Milannal. Cafu a történelem egyik legjobb jobbhátvédje nehéz időket élt át, beleértve fia elvesztését is.

Antonio Rudiger (Real Madrid)

Rudiger a Real Madridhoz igazolt egy sikeres Chelsea-s játék után, ahol segített a csapatnak megnyerni a Bajnokok Ligáját. A Real Madridban fontos játékossá vált, a játék különböző fázisaiban közreműködött.

Thiago Silva (Chelsea)

Silva a PSG-vel nem nyerte meg a Bajnokok Ligáját, a Chelsea-vel viszont igen. Klasszságát bizonyította azzal, hogy a csapat egyik kulcsjátékosa lett.

Alejandro Grimaldo (Leverkusen)

Grimaldo a Bayer Leverkusenhez költözött, és segített a csapatnak megnyerni a Bundesligát és a Német Kupát. A futballtörténelem egyik legjobb szabadügynöke lett.

Középpályások: Pirlo, Pogba és Cambiasso

Andrea Pirlo (Juventus)

A Milanra neheztelő Pirlo a Juventushoz költözött és a csúcsra vitte a csapatot, passzainak köszönhetően többszörös olasz bajnok lett.

Andrea Pirlo

Paul Pogba (Juventus)

Pogba a Juventusban virágzott ki, miután elhagyta a Manchester Unitedet, de később hatalmas pénzért visszatért Angliába. Ifjúsági évei Olaszországban lenyűgözőek voltak, bár a közelmúltban doppingbotrányba került.

Esteban Cambiasso (Inter)

Cambiasso, az intelligens és kemény középpályás nem talált helyet a Real Madridban, de az Inter legendájává vált, és megnyerte a Bajnokok Ligáját Mourinhóval.

Csatárok: Messi, Lewandowski és Mbappe

Lionel Messi (PSG)

Messi ingyen hagyta el Barcelonát, ami a klub rossz irányításának szimbólumává vált. Nem volt elégedett a PSG-ben, de a katalánok számára nagy érvágás volt a távozása.

Robert Lewandowski (Bayern)

Lewandowski a Dortmundból a Bayernhez költözött, és az egyik legjobb szabadügynök-átigazolás lett, segítve a klubot trófeák megszerzésében és rekordok megdöntésében.

Kylian Mbappe (Real Madrid)

Mbappe a lista legújabb tagja, ingyenes átigazolással csatlakozott a Real Madridhoz. Reméli, hogy megnyeri az Aranylabdát, folytatva a nagyszerű szabadügynökök hagyományát.

Ezek a játékosok nemcsak karrierjüket változtatták meg, hanem új klubjaik sorsát is befolyásolták, és a futball történetének fontos szereplőivé váltak.