Radolfzell am Bodensee

Radolfzell am Bodensee

Radolfzell am Bodensee egy izgalmas kisváros, elhelyezkedése miatt igen kedvelt. Fő látnivalója a szűk sikátorokkal rendelkező óvárosa, amely a hagyományos fesztiválok és heti piacok idején nyüzsög a helyiektől és a turistáktól. Kevésbé ismert, de mint gyógyhely, és mint fürdőváros jelentős történelmi múlttal rendelkezik. Az itt található ötcsillagos Bora szauna Európa egyik legszebb hasonló jellegű szaunája. Radolfzellből menetrendszerű hajók közlekednek Németország és Svájc között. A Mettnau mozgásterápiás központ pedig egész Németországban jelentősnek számít.

Radolfzell legjobb látnivalók és programok

Radolfzell Altstadt

Radolfzell 1200 éves múlttal rendelkező történelmi város, a Bodeni-tó egyik legidősebb települése, 1267-ben már város volt. Az eladósodása miatt 1805-ig osztrák város lett, amelynek nyomai ma is láthatók. Ilyen például a mai Városi Könyvtár, az egykori Habsburg Osztrák Palota épülete. Az óvárosát 13. századi várfalak határolják, ahol a legrégebbi várostorony a Schützentor-torony látható. Késő középkori épületei például a vár mögött lévő egykori Reichenaui-torony (13. sz.), vagy az 1541-ben épült kórház épülete. Különlegesség a több mint 300 éves ház a Schmidtengassén, amely csak 2,64 m széles, és az óváros legkeskenyebb épülete. Az íves ablakokkal rendelkező Városháza épülete egy korábbi épület helyén épült az 1800-as években, számos funkcióban (pl. gyümölcs- zöldség csarnokként) működött. Ma is láthatók az egykori nagy kapui, amelyen keresztül a termékeket szállították.

Radolfzell am Bodensee altstadt

Hajókirándulás a Bodeni-tó környékén

A Bodeni-tavat gyakran emlegetik Németországi Riviéraként. A Bodeni-tó nyugati feléből menetrendszerű hop on hop off hajók közlekednek Németország és Svájc között. A tavak sem egyformák, az Untersee kevésbé hullámzó. Az öblök és a szigetek egymás közelében fekszenek, és a hajóval különféle turisztikai látnivalókat lehet könnyedén megtekinteni.

Bora szauna táj Radolfzellben

Az ötcsillagos szauna táj (Bora Saunalandschaft) nem csak Németország, de egész Európa egyik legszebb hasonló jellegű szaunája. Nyolcezer négyzetméteren terül el a Bodeni-tó partján, ahol 8 féle szauna található – Kelo szauna, gőzfürdő, földszauna, infrakabin, füstszauna. Új létesítmény a Salt Grotto, a Bamboo Sauna, amelyek a Japan Sauna területén találhatók. Kedvelt az egyedülálló Onsen japán fürdője miatt. A létesítmény a Karl-Wolf-Strasse 33. szám alatt található.